blog posts

Apps

Kinderen komen steeds meer in contact met het online leren. Doordat er vaak al sprake is van een interactieve opvoeding door middel van smartphones en tablets is er een steeds groter wordend aanbod van leerzame en educatieve kinder apps. Het gebruiken van leerzame kinder apps is tevens voor ouders of leraren een handig hulpmiddel om te gebruiken als extra bijles voor kinderen die moeite hebben met rekenen.

Enkele educatieve kinder apps

Educatieve kinder apps zijn er in allerlei soorten en maten. Zo vind je online tal van leerzame kinder apps voor basisschool aspecten als Nederlands, rekenen en topografie. Er is doorgaans sprake van betaalde, uitgebreide, versies. Er zijn ook enkele gratis varianten, deze zijn vaak minder uitgebreid en beschikken over een maximum aantal levels en mogelijkheden. We hebben enkele populaire en bovendien educatieve kinder apps voor je op een rijtje gezet!

  • Lola's rekentrein: Deze vrolijke app beschikt over een uitdagende spelopbouw met steeds moeilijker wordende rekensommen. Hoe meer opdrachten je weet te voltooien, hoe groter je rekentrein wordt! Het spel is uitgebracht voor twee leeftijdsgroepen. Zo is er een variant voor kinderen in de categorie 3 tot 7 jaar en een deel twee voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar. Lola's rekentrein is beschikbaar voor slechts €3,49.
  • Zet de klok: Met deze kinder app leer jij de klok beheersen. Met maar liefst 9 verschillende spellen die elk over een andere moeilijkheidsgraad beschikken kun jij je prijzenkast uitbreiden met bronzen, zilveren of gouden medailles! Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kost slechts €0,99.
  • Distance measure: Voor de hogere leeftijdsgroepen is er Distance measure. Met behulp van deze leerzame kinder app kun jij eenvoudig afstanden en oppervlaktes berekenen. De app is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en is geheel gratis te downloaden!

Heb jij leuke tips of aanvullingen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier!

Terug naar overzicht
© rekenkist.nl 2023 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap