blog posts

Boeken

Naast het leren en oefenen met rekensommen via het internet is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om dit te doen via rekenboeken. Rekenboeken zijn vanaf dag 1 een geschikt hulpmiddel en wanneer je even geen verbinding of apparaat ter beschikking hebt dé perfecte vervanging! We staan stil bij de voordelen van het werken met reken boeken.

Soorten rekenboeken

Reken boeken zijn er in verschillende soorten. Zo bestaan er boeken die echt gericht zijn op het uitleggen van de lesstof die je moet kunnen beheersen en er bestaan boeken die uitgebreid zijn uitgerust met reken spellen om je via een speelse manier kennis te laten maken het rekenen. Daarnaast is er ook steeds vaker sprake van zogeheten E-books. Deze E-books zorgen ervoor dat je een boek niet langer in je bezit hoeft te hebben. Je kunt het boek simpelweg downloaden via je smartphone, tablet of pc. Zo kun je via je eigen online boek oefenen met rekenen. Zo kun je vandaag de dag digitaal én op papier rekenen! Bovendien kan een boek dienen als extra vorm van begeleiding.

De opzet van reken boeken

Reken boeken kennen vaak een vaste vorm van opzet en hoofdstukindeling. Zodoende willen auteurs een heldere en bovendien vaste visie op het rekenen creëren. Met steeds vernieuwende methodes en het voortbouwen op goede resultaten blijven de auteurs van deze boeken zoeken naar de meest geschikte didactische inzichten en leervormen. Bij deze stabiele vorm van rekenen worden de meest krachtige onderdelen uit tal van reken didactieken samen genomen. Enkele succesvolle edities van rekenboeken zijn 'De wereld in getallen' en 'Startrekenen'.

Terug naar overzicht
© rekenkist.nl 2023 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap