blog posts

Groep 1-2

Tijdens de eerste leerjaren die je doormaakt gedurende groep 1 en 2 is het van belang dat je als kind spelenderwijs kennismaakt met de belangrijkste onderdelen van het basisonderwijs. Middels het spelen van leerspelletjes in groep 1-2 worden de eerste stappen gezet die leiden tot een educatief leerproces dat vele jaren doorgaat.

Zet stappen in je ontwikkeling!

De ontwikkelingen die je doorgaat rondom je periode in groep 1-2 zal met name betrekking hebben op het praten en het herkennen van woorden, geluiden en cijfers. Door het inzetten van leerzame spelletjes bij groep 1-2 kunnen kinderen leren om spelenderwijs bepaalde kleuren en vormen te herkennen. Bovendien leren kinderen in deze leeftijdscategorie ook veel van elkaar. Het onderwijs kan haar lesactiviteiten uitbreiden met deze leerzame spelletjes voor groep 1-2. Deze spellen zijn namelijk in de meeste gevallen beschikbaar in de vorm van lesmateriaal dat aan scholen aangeboden kan worden.

Tip: Educatief speelgoed voor 4 jaar kopen

Geschikte leerspelletjes groep 1-2

Online vind je tal van geschikte leerspelletjes voor groep 1-2. Om te garanderen dat je gebruikmaakt van leerzame en bovendien geschikte leerzame spelletjes voor groep 1-2, hebben we een drietal populaire spellen uitgelicht:

  • Puzzelen: Populair voor jong en oud. Al spelenderwijs wordt er duidelijk dat er bepaalde losse stukjes gevormd moeten worden tot een geheel. Aspecten als waarnemen en sorteren worden hiermee ontwikkeld.
  • Punttekening: Met behulp van punttekeningen leer je als kind getallen herkennen middels het tekenen. Het is de bedoeling dat er met een pen of potlood puntjes op een, in eerste instantie, wit vlak worden gevolgd. Vaak zijn deze puntjes weergegeven in bv. 1 tot en met 25. Zodra alle puntjes in de goede volgorde zijn afgegaan, zal er een tekening zichtbaar worden.
  • Kleurplaten: Het inkleuren van kleurplaten is belangrijk voor de motoriek en coördinatie. Zo leer je om binnen de lijntjes te kleuren en welke kleuren je kunt koppelen aan bepaalde voorwerpen.
Terug naar overzicht
© rekenkist.nl 2023 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap