blog posts

Groep 3-4

In de vervolgjaren, wanneer je doorgaans 6 tot 8 jaar bent, gaan kinderen de basis op het gebied van educatie die inmiddels beheerst wordt verder uitbreiden. Het educatieve proces kan ook hierin worden begeleid door middel van leerspelletjes voor groep 3 en 4.

Blijf groeien

Middels de spelletjes in groep 3 en leerspelletjes van groep 4 worden de volgende stappen in het ontwikkelproces gezet. In deze leerjaren wordt stilgestaan bij het leren tellen. Met hulpmiddelen in de vorm van een tablet, smartphone of een ouderwets rekenrek of kralenketting wordt er kennisgemaakt met rekenonderdelen als optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Op het gebied van taal ga je als kind in deze periode over tot het zélf lezen en schrijven van woorden. Logischerwijs verschillen de spelletjes van groep 3 in moeilijkheidsgraad met de leerspelletjes van groep 4.

Geschikte leerspelletjes groep 3-4

In de leeftijdscategorie 6 tot 8 jaar beschik je over meer vaardigheden op het gebied van educatie. Om kinderen te blijven uitdagen vind je hier een aantal populaire en leuke leerspelletjes voor groep 3 en 4:

  • Lettertrechter: De lettertrechter is erg geschikt voor het leren van letters. Er dient een woord gevormd te worden en kinderen moeten de juiste letters kiezen.
  • Klokkijken: Het is toch behoorlijk handig om te weten hoe laat het is. Met dit klokkijk spel weet je als kind tegenwoordig hoe laat je moet eten!
  • Memory: Dit klassieke spel is naast erg leuk ook heel goed voor je geheugen. Kinderen moeten namelijk onthouden welke plaatjes op welke plek liggen.
Terug naar overzicht
© rekenkist.nl 2023 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap