blog posts

Groep 5-6

Als kind beschik je inmiddels over de nodige jaren aan schoolervaring. Om zeker te zijn van een passend en bovendien goed vervolg staan we op deze pagina stil bij goede spelletjes voor groep 5-6. Met de toename van het aantal vakken rondom deze leeftijdsgroepen is het belangrijk dat er de nodige online ondersteuning is. Net als in andere leeftijdsgroepen is het raadzaam dit te doen door middel van spelletjes voor groep 5-6.

Ga nóg een niveau hoger!

Naarmate kinderen ouder worden en meer schoolervaring opdoen vinden er grote ontwikkelingen plaatst op het gebied van educatie. Naast standaard vakken als rekenen en taal wordt er kennisgemaakt met vakken als aardrijkskunde en geschiedenis. Langzaam maar zeker wordt de lesstof van een hoger niveau en zul je als kind meer tijd gaan investeren in school. Ook de extra bijkomende vakken beschikken over leuke leerspelletjes voor groep 5-6.

Geschikte leerspelletjes groep 5-6

Kinderen die in groep 5 zitten zijn tussen de 7 en 10 jaar oud. Voor kinderen uit groep 6 geldt dat ze meestal tussen de 8 en 11 jaar oud zijn. We nemen een kijkje naar populaire en geschikte leerspelletjes voor de groep 5-6:

  • Pionnenpuzzel: Een pittig spel wat echt met een strategie gespeeld moet worden. Door middel van het slepen van pionnen zul je een geheel speelveld leeg moeten krijgen. Een echte uitdaging.
  • Zoek de verschillen: Is vergelijkbaar met memory uit de vorige leeftijdscategorie. Echter is dit leerspelletje voor groep 5-6 iets moeilijker! Er is hier namelijk ook sprake van 2 afbeeldingen. Alleen zitten er kleine verschillen in die gevonden dienen te worden.
  • Topografie: Zeer geschikt om de eerste stappen in aardrijkskunde te zetten. Met dit spel leren kinderen van alles over de landen en steden die zich in de wereld bevinden.
Terug naar overzicht
© rekenkist.nl 2023 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap