blog posts

Groep 7-8

De laatste jaren van de basisschoolcarrière zijn aangebroken. Vakken worden steeds moeilijker en daarnaast ook uitgebreider. Zo krijgen kinderen vanaf groep 7 ook te maken met Engelse taal. Spelletjes voor groep 7-8 zijn er in bijpassende moeilijkheidsgraad.

Ben jij klaar voor middelbaar onderwijs?

Spelletjes voor groep 7-8 kunnen van pas komen om klaargestoomd te worden voor de middelbare school. Gedurende de laatste twee jaren draait het in grote lijnen om de cito toets die afgenomen gaat worden. Onderdelen die veel terugkomen in de citotoets zijn taal en rekenen. Het is aan kinderen om te laten zien wat ze hebben geleerd van de lesjaren en leerspelletjes. Met tal van spelletjes wordt verzekerd dat kinderen goed voorbereid zijn voor deze belangrijke toets!

Geschikte leerspelletjes groep 7-8

Zodra kinderen zich in de laatste jaren van de basisschool bevinden mogen de spelletjes wel over een bepaalde moeilijkheidsgraad beschikken. We hebben de leukste leerspelletjes voor groep 7-8 op een rijtje gezet:

  • Schuifpuzzel: Lijkt makkelijker dan het is. Door middel van het verschuiven van vakjes moet een bepaalde puzzel zichtbaar worden.
  • Tangram: Een van de moeilijkste leerspelletjes voor groep 7-8 is de tangram puzzel. Bij deze Chinese puzzel weet je vooraf nog niet wat het eindfiguur dient te worden.
  • 2048: Dit spelletje is ook in app vorm zeer populair. Zodra de tegels van het speelveld elkaar raken, worden deze twee tegels samengevoegd tot één tegel. Schuif en speel tot je de 2048 score op je tegel hebt behaald!
Terug naar overzicht
© rekenkist.nl 2023 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap