blog posts

Leren rekenen

Rekenen is een verplichte bezigheid op de basisschool. Je zult dus de nodige uren bezig zijn met het leren van rekenen. Maar waarom doen we dit nu precies? Rekenkist legt het je uit!

Altijd en overal rekenen

Zo is het goed kunnen rekenen bij heel veel dingen handig. In de maatschappij maak je veel gebruik van rekenen en wanneer je dit niet beheerst kun je je hierin moeilijk redden. Zo dien je als schilder bijvoorbeeld precies te weten hoeveel verf je nodig hebt voor een muur en moet je als fruitboer weten hoeveel appels er in je kisten passen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je nooit teveel zult betalen voor producten in winkels. Naarmate je bezig bent met het leren van rekenen zul je erachter komen dat je eigenlijk de hele dag bezig bent met rekenen.

Onderdelen van rekenen

De wereld van rekenen is heel erg groot en zo bestaan er tal van vormen die je kunt aanleren. Wanneer we kijken naar de meest belangrijke vormen komen we uit bij het volgende rijtje:

  • Het rekenen met procenten
  • Optellen
  • Aftrekken
  • Vermenigvuldigen
  • Delen
  • Het rekenen met gemiddelden

Alle bovenstaande methodes worden verder uitgelicht op Rekenkist.

Online rekenen

Vanwege de grote online impact van vandaag de dag is het tegenwoordig ook mogelijk om online te rekenen! Via online rekenen kun je middels leuke spelletjes de eerste stappen maken en de technieken van rekenen onder de knie krijgen, om zo gemakkelijk te leren rekenen. Ook op Rekenkist kun je terecht voor een uitgebreid aanbod van online rekenspelletjes!

© rekenkist.nl 2024 / Privacy & Disclaimer / Partners / Sitemap